Loading...
Menu

Junior Drama Club: Ο Καίσαρας αλλιώς!

 

Junior Drama Club: Ο Καίσαρας αλλιώς!

Παρασκευή 11 - Κυριακή 13 Μαΐου

Ώρα έναρξης: 20:00

Το Junior Drama Club (ο αγγλόφωνος θεατρικός όμιλος του Γυμνασίου) φέρνει τα πάνω κάτω στην ιστορία και τον μύθο του χαρισματικού στρατηγού και πολιτικού ανεβάζοντας την κωμωδία «The Tragicomedy of JuliA Caesar»  του Dave Hammers.

Το έργο παρουσιάζεται στο Raphael Hall από την Παρασκευή 11 Μαΐου μέχρι την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 και αποτελεί μία κωμική παραλλαγή της τραγωδίας «Ιούλιος Καίσαρ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.  Παρά τις ανατροπές στην πλοκή, η κωμωδία του Hammer διατηρεί την «επικοινωνία» της με το διάσημο έργο του Σαίξπηρ: κρατά τους ίδιους ήρωες, επαναλαμβάνει φράσεις που έμειναν στην Ιστορία, αναφέρεται στην περηφάνια, τη φιλοδοξία και τις συνωμοσίες. Ταυτόχρονα, δείχνει την αγωνία, τον ενθουσιασμό, τις προσδοκίες των ανθρώπων που ασχολούνται με το θέατρο είτε είναι επαγγελματίες είτε ερασιτέχνες.

Το έργο διαδραματίζεται σε ένα γυμνάσιο και δείχνει την απόπειρα δύο μαθητών να σκηνοθετήσουν την τραγωδία «Ιούλιος Καίσαρας» στο σχολείο τους. Και ενώ στην αρχή, τίποτε δεν φαίνεται να σκιάζει τη μελλοντική επιτυχία της παράστασης, οι βεντετισμοί των μαθητών/ ηθοποιών και οι ατυχίες δίνουν μία αναπάντεχη κωμικοτραγική πορεία στο εγχείρημα.

Στην παράσταση συμμετέχουν περισσότεροι από 30 μαθητές και μαθήτριες του Κολλεγίου Ανατόλια.

Τη σκηνοθεσία ανέλαβαν οι καθηγήτριες των Αγγλικών Έλενα Παρίση και Λυδία Ρουπακιά.

  • Μέρος των εσόδων θα δοθούν στο Παπάφειο Ίδρυμα. Για πληροφορίες και εισιτήρια επικοινωνήστε με το Γραφείο Εξωσχολικών Δραστηριοτήτων του Κολλεγίου Ανατόλια  2310 398 373 
 
 
Κατεβάστε το πρόγραμμα της παράστασης
 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead